Rouwbiedermeier bestellen

Onze collectie biedermeier rouw-arrangementen kenmerkt zich in een veelzijdig en verscheidenheid.

De rouwbiedermeier arrangementen zijn verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren en maten daarnaast zijn deze arrangementen zeer geschikt om direct naar een begrafenis te sturen. Onze bloemisten zullen jouw bestelling met grote zorg behandelen

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Biedermeier rouwstuk.

Een rouwbiedermeier is een rouwstuk of rouwbloemstuk dat kenmerkt door haar ronde en bloemrijk geschikte vorm. De bloemen vormen samen een compacte halve bol bloemen. Meestal hebben alle bloemen dezelfde lengte. Je kunt kiezen tussen een Biedermeier van 40 of 50 cm groot.

Heb je specifieke wensen voor de samenstelling van de rouwbiedermeier? Laat dan een Rouwbiedermeier op maat maken.

Geschiedenis van de Biedermeierstijl

De Biedermeierstijl komt oorspronkelijk uit Duitsland en Oostenrijk en was populair in de periode van ongeveer 1815 tot 1848. Het was een tijdperk van politieke en economische stabiliteit, wat zich vertaalde in een opkomende middenklasse die zich kon permitteren om stijlvolle meubels en interieurs te verkrijgen.

De Biedermeierstijl maakte zijn intrede in de bloemsierkunst in de jaren 1830. Tijdens deze periode was de Biedermeierstijl erg populair en werd deze stijl niet alleen geïntegreerd in meubels en architectuur, maar ook in bloemsierkunst.

In de bloemsierkunst werd de Biedermeierstijl gekenmerkt door het gebruik van natuurlijke materialen, zoals bloemen en bladeren, en door de nadruk op harmonie en elegantie. Rouwbiedermeiers werden een populaire keuze voor bloemstukken vanwege hun ronde vormen en hun associatie met troost en eeuwigheid.

Bloemstukken in de Biedermeierstijl waren vaak geordend in symmetrische en geometrische arrangementen, met bloemen die gerangschikt waren in ronde of ovale vormen. Decoratieve accenten, zoals strikken en linten, werden ook gebruikt om de schoonheid van het bloemstuk te benadrukken.

Tot op de dag van vandaag worden Biedermeier-stijl bloemstukken nog steeds gebruikt bij begrafenissen, uitvaarten, crematies en andere gelegenheden die een teken van medeleven en respect vereisen.

Symboliek van rouwbiedermeiers.

  • Troost: Rouwbiedermeiers worden vaak gegeven als een teken van medeleven en troost aan iemand die rouwt om een verlies.
  • Eeuwigheid: De cirkelvormige bloemen en bladeren worden vaak gezien als een symbool van de eeuwigheid en de onsterfelijkheid van de ziel.
  • Herinnering: Rouwbiedermeiers worden vaak gebruikt om de nagedachtenis van een dierbare overledene levend te houden.
  • Hoop: Ondanks hun associatie met verdriet en rouw, kunnen Rouwbiedermeiers ook worden gezien als een symbool van hoop en verwachting voor de toekomst.


Rouwbiedermeier bestellen.

Rouw biedermeier arrangementen zijn zeer gepast bij een uitvaart. Deze zijn geschikt om neer te zetten op of bij de kist van de overledene. Een rouw biedermeier arrangement heeft een ronde vorm en wordt op steekschuimhouder gestoken waardoor de bloemen water kunnen op nemen en daardoor de bloemen langer mooi blijven. In ons assortiment vindt je rouwbiedermeiers in prachtige kleuren en met verschillende soorten bloemen. Rouw biedermeiers met o.a. rozen, Lelie's of Calla's in het wit, roze of mooi gemengde kleuren. Voeg een persoonlijke bericht aan de rouwbiedermeier toe op een rouwkaart of een rouwlint. Een rouwlint bestaat staandaard uit twee slippen.

Rouwbiedermeier laten bezorgen

Onze bloemisten bezorgen de rouwbiedermeier  op elk gewenst adres in Nederland. Deze rouw biedermeier bestelt je eenvoudig en veilig bij ons online. Onze vakbloemisten maken van iedere rouw biedermeier een mooi rouwarrangement.

Je kunt een rouwbiedermeier, rouwboeket, rouwstuk of kistbedekking van bloemen laten bezorgen bij het crematorium, uitvaartcentrum, begraafplaats of op een gewenst huisadres. Rouwbiedermeiers kunnen wij vaak nog dezelfde dag voor je bezorgen, indien u voor 13.00 uur bestelt.

Hoe bestel ik een rouwbiedermeier?

Wij hebben tijdens het bestel proces van de rouwbiedermeier wel wat extra informatie van je nodig. Houd de onderstaande informatie dus bij het bestellen de bij de hand:

  • Naam begraafplaats / rouwcentrum / crematorium
  • Naam van de overledene
  • Datum en tijdstip van uitvaart
  • Postcode en huisnummer van de bezorglocatie.

De lokale uitvaartbloemist bezorgd de rouwbiedermeier altijd op de locatie van jouw keuze (dus ook bij een kerk, rouwcentrum of crematorium). Je hoeft daarom de rouwbiedermeier dus niet zelf op te halen bij de bloemist en mee te nemen naar de uitvaart. Onze uitvaart bloemisten zorgen ervoor dat de rouw bloemen op het juiste moment worden bezorgd en dat deze rouwbiedermeier op hun mooist zijn. Je kunt altijd bij jouw bestelling een rouwlint met een persoonlijke tekst toevoegen. Wat schrijf je op een rouwlint?

Heb je vragen of twijfel je ergens over? Neem contact op via de klantenservice .