Bezorging

Kan ik een uiterlijke leveringstijd opgeven?

Bij het bestellen van bloemen voor een uitvaart of begrafenis vragen wij altijd de dag en het tijdstip van de uitvaart.

De bloemist kan er dan voor zorgen dat jouw bloemen tijdig bij de uitvaartplechtigheid aanwezig zijn.

Ik weet niet waar de bloemen bezorgd moeten worden.

U heeft een kaart ontvangen maar daar staan verschillende locaties op. Al snel vraagt u zich af waar de bloemen bezorgd moeten worden.

U mag altijd even met ons bellen of stuur een foto van de kaart naar ons WhatsApp nummer +3182732330.

Mailen mag ook naar wecare@flowers.nl en wij helpen u daar graag mee.

 

Ik wil iets bestellen voor een uitvaart, welke informatie hebben jullie nodig?

Bij bestellingen voor een begrafenis of crematie is het extra belangrijk dat de bloemen op het juiste adres en tijdstip geleverd worden.

Geeft ons a.u.b. zoveel mogelijk informatie door, zoals de naam van het uitvaartcentrum, de naam van de overledene, de datum en tijdstip van het afscheid nemen etc..

Track and trace

Direct nadat je een bestelling hebt geplaatst ontvangt je van ons een orderbevestiging.

Op de dag van levering ontvang je wanneer de bloemist de bestelling heeft klaar gemaakt voor verzending met de chauffeur ontvang je hiervan de status update "verzonden".

Als de bestelling is afgeleverd op het bezorg adres of bij een van de buren ontvang je een nieuwe melding met de status "Afgeleverd".

Lees hier meer over de betekenis van de verschillende bezorgstatussen

 

De uitvaart is al geweest.

Waar kan ik de bloemen laten bezorgen als de uitvaart al is geweest?

Het is natuurlijk altijd vervelend als een rouwkaart te laat bij u is bezorgd waardoor u de uitvaartdienst heeft moeten missen.

In dat geval adviseren wij u de nabestaanden een Mooi kleurrijk boeket op vaas te sturen met daaraan een kaart met een persoonlijke tekst bevestigd.

 

 

Leveringscondities

Bezorgdatums en tijden kunnen helaas niet gegarandeerd worden  M.u.v. bloemen voor een uitvaart of crematie.

Tijdens momenten van veel order verkeer kan het gebeuren dat bestellingen ook pas in de avond uren worden bezorgd. Onze track and trace is een kostenloze service hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Wil je meer informatie over onze leveringsvoorwaarden?

Klik hier voor meer informatie over onze leveringsvoorwaarden,

Hoe snel kunnen jullie bezorgen?

Bloemen bezorgen in Nederland, voor 13:00 uur besteld, dan kunnen de bloemen nog dezelfde dag worden geleverd! (niet op zondag en levering op de Waddeneilanden zijn hierop een uitzondering.)

Wij hebben een speciaal protocol voor bloemen bestemd voor een uitvaart.
Bel of email met onze klanten service en uw spoed bestelling wordt met voorrang verwerkt.

Vandaag nog bezorgen? Spoed!

Het kan natuurlijk altijd voorkomen dat je te laat op de hoogte was gesteld van een uitvaart, of dat je op het laatste moment daar niet persoonlijk bij aanwezig kunt zijn.

Geen nood in de meeste gevallen bieden wij u de helpende hand. Bestellen voor 13:00 betekend altijd 100% gegarandeerde levering die zelfde dag (m.u.v. de Waddeneilanden) Wil je nog sneller bloemen voor een uitvaart laten bezorgen bel dan even met onze klantenservice 085-2732330 of mail ons wecare@flowers.nl. Wij vinden zeker een oplossing voor u.

Ik weet het adres van het uitvaartcentrum niet?

Door ons uitgebreide lokale netwerk hebben al onze bloemisten goede contacten met de uitvaart ondernemingen. De adressen van de uitvaartcentra en crematoriums zijn bij onze bloemisten bekend.

Ook beschikken zijn in de meeste gevallen over de sleutel van de "bloemenkast", een speciale ruimte waar de bloemist de bloemen voor de uitvaart geconditioneerd neer kan leggen.

Hierdoor kunnen zijn op elk moment de bloemen bij het uitvaart centrum bezorgen.