Rouwboeketten zijn een eerbetoon dat sympathie uitstraalt. Deze Rouwboeketten zijn verkrijgbaar in een breed scala aan stijlen, kleuren en maten. Het rouwboeket kan overal worden bezorgd in Nederland.

Rouwboeketten

Een rouwboeket is een 'liggend hand gebonden boeket' en komt bij de uitvaart naast de rouwkist te liggen. Om rede dat een rouwboeket geen water krijgt (dit omdat er geen steekschuim wordt gebruikt), adviseren wij de bezorging van het boeket pas op de dag van de uitvaart zelf. Onze lokale Fleurop bloemist maakt er altijd iets moois van.

Stel zelf een rouwboeket samen

Stel zelf een mooi rouwboeket samen in de gewenste kleur met de bloemen van het seizoen en in de stijl van uw keuze.

Het getoonde rouwboeket ligt een prijsklasse vanaf € 65,00

Kleurrijk gebonden rouwboeket

Samenstelling: Gerbera, lelie, chrysant, leeuwenbek (vervangbaar), euphorbia (vervangbaar), waxflower (vervangbaar), groen materiaal

Rouwboeket sereen

Samenstelling: Lelie, Gerbera, Rozen, Veronica en groen materialen

Rouwboeket white

Samenstelling: Ornithogalum, eustoma, calla, hortensia (vervangbaar)

Volop in het leven Rouwboeket

Samenstelling: roos, eustoma, delphinium

Zomerwind Rouwboeket

Samenstelling:

Verborgen aanwezig Rouwboeket

Herinnering Rouwboeket

Stilte Rouwboeket

Rouwbloemen

Afscheid nemen van een dierbare kan een extra dimensie krijgen door een passend arrangement van rouwbloemen te laten samenstellen door onze lokale Fleurop Bloemist. Een mooi boeket of arrangement en zelfs een enkele bloem kan tijdens een rouw ceremonie van veel symbolische waarde zijn, als het wordt afgestemd op de overledene.

Hierbij kun je denken aan het gebruik van specifieke vormen, bloemen en kleuren die iets persoonlijks van de overledene typeren, of die bij zijn of haar levenswijze passen. Rouwlinten met een passende tekst en/of de namen van de nabestaanden maken het geheel af.

Soorten bloemen

Tegenwoordig is het gebruik van specifieke rouwbloemen zoals lelies, chrysanten, anjers, aronskelken, calla's of rozen niet meer zo verplicht als vroeger. Het is veel belangrijker dat het arrangement aansluit bij de wensen van overledenen en nabestaanden dan met welke bloemen dat gebeurt.

Soorten rouwwerk

Er is een breed scala aan mogelijkheden voor bloemwerk bij een afscheid, zowel qua vormgeving als qua prijs. Rouw arrangementen of rouwtakken, biedermeiers, bloemstukken, gebonden boeketten, kistbedekkingen en kransen zijn de meest bekende soorten. Kransen zijn vaak erg geliefd vanwege de symboliek van oneindigheid die door de cirkelvorm wordt benadrukt.

Wijl je een bijzonder rouwarrangement in een speciale vorm zoals hart, kussen, een kruis of een anker. Deze vertegenwoordigen een speciale symboliek of benadrukken juist het karakter of levensstijl van de overledene.

Kleuren

Wat hiervoor over het gebruik van specifieke bloemen soorten gezegd werd, geldt ook ook voor de kleuren van het rouwboeket. Tegenwoordig wordt wat minder dan vroeger de noodzaak gevoeld om een bepaalde kleur te gebruiken, en daarmee symbolisch iets uit te drukken, maar uiteraard kan men daar nog steeds voor kiezen.

Kleuren en hun betekenis verschillen echter vaak per cultuur en land, hierdoor kan het lastig zijn om de juiste keuze te maken.

De volgende symbolische betekenissen zijn mogelijk:

Blauw goddelijkheid, oneindigheid en onschuld en trouw

Bruin armoede en nederigheid, kleur van de aarde

Geel licht en zon

Groen hoop, groei, leven en toekomst

Paars rouw, boete en ingetogenheid

Rood liefde, lijden en offer

Roze liefheid en zachtheid

Wit waarheid en reinheid

Geschiedenis

Het afscheid nemen en eren van doden met bloemen was 4000 jaar geleden al bekend. Het oudste rouwbloemwerk van de wereld is ontdekt in graven van de Egyptische Farao’s. Vaak werden bloemenkransen of bladkransen op het hoofd van de gestorvene geplaatst. Uit het zwaaien met palmtakken als teken van overwinning is uiteindelijk de nu bekende rouwtak ontstaan.

Herinneringsbloemen

Na een afscheid hebben veel mensen de behoefte om de jaren daarna herinneringsbloemen te geven aan de nabestaanden. Door de nabestaanden zelf worden graag herinneringsbloemen op het graf of bij de urn geplaatst. Net als bij rouwbloemen kan dit in allerlei variaties gebeuren, maar de bedoelingen zijn gelijk, het herdenken van de overledene. Het plaatsen van de grafsteen of het bijzetten van de urn zijn heel speciale en intieme momenten die ook vaak gepaard gaan met bloemwerk.