Welke bloemen?

Een geliefde verliezen is een van de moeilijkste ervaringen in het leven.

Als een vriend of familielid van iemand die rouwt, wil je jouw steentje bijdragen aan het uiten van je condoleances en ervoor zorgen dat ze zich geliefd en gesteund voelen in zo'n trieste tijd. Het verzenden van bloemen is al lang een uiting van sympathie. Een Boeket of bloemstuk heeft het vermogen om te spreken wat je hart voelt en wanneer woorden falen of niet adequaat lijken. Vaak hebben sommige mensen echter vragen over begrafenis  of uitvaart bloemen. Welke soorten bloemstukken moet ik verzenden? Zijn er bepaalde religies waar het verzenden van bloemen ongepast is? Waar stuur ik ze naartoe - Uitvaartcentrum, naar de begrafenis of bij iemand thuis?

Evenzo, als je een familielid bent dat de begrafenis regelt (vooral als je dit nog nooit eerder hebt gedaan), kunt u ook vragen hebben. Onze uitvaartbloemen.COM website helpt om een ​​aantal van deze vragen te beantwoorden en u te voorzien van de begeleiding die je wellicht nodig hebt om het mooie leven van iemand te respecteren die met respect en waardigheid is geslaagd.

Na het lezen van dit artikel, zul je ontdekken dat enkele van de meest populaire soorten rouwbloemen lelies, chrysanten, orchideeën en anjers zijn en dat Rouw arrangementen in de vorm van kransen, Rouwtakken, en Kistbedekkingen, het meest voorkomen. Wanneer je een begrafenis voor een geliefd familielid regelt, weet je de betekenis van verschillende bloemen, zodat je uw exacte gevoelens kunt uiten via de  arrangement.

Wanneer je jouw condoleances naar een vriend of collega verzendt, is het laatste wat je wilt doen iets ongepast sturen. Begrafenis bloemen etiquette kan variëren van verschillende culturen en religies. Bij het bijwonen van een boeddhistische begrafenis is bijvoorbeeld het sturen van witte bloemen een geschikt gebaar, terwijl rood moet worden vermeden. Na het lezen van dit artikel kun je een respectvol je diepste medeleven betuigen.

Bloemen versturen als een manier om je sympathie te uiten is een lange traditie - daterend uit 60.000 voor Christus! Tijdens droevige tijden brengen bloemen de boodschap van hoop en betekenen compassie, liefde en warmte. Bloemen dienen in de moderne tijd een tweeledig doel, namelijk het leven van de overleden persoon eren en troost bieden aan de rouwende familie. Je hebt verschillende keuzes als het gaat om het selecteren van het soort Rouw arrangement dat je ware gevoelens uitdrukt.

Rouwkransen

Rouwkransen worden weergegeven op een "ezel" en worden meestal weergegeven in de buurt van de kist. Ze laten slechts vanaf één kant zien. Rouwkransen kennen we in een, Ajourstijl de bloemen worden dan in de vorm van de krans rond gestoken, Klassieke stijl wordt de lauwerkrans voorzien van een toef met bloemen. Een rouwkrans wordt naar een uitvaartcentrum, Crematie of uitvaartdienst gestuurd. nooit naar het huis adres van de overledene.

Rouwboeket.

Een Rouwboeket is een gebonden samengesteld boeket bloemen welke in een platte of ronde vorm kunnen worden samengebonden. Wel of niet afgewerkt met een rand van blad of enkele grote bladeren. Geheel naar keuze van de afzender. Deze boeketten worden door het uitvaartcentrum op water gezet en op het moment van de uitvaart "droog" meegenomen.

Graftak / Rouwstuk.

Een Graftak of een rouwstuk is een arrangement van bloemen op een ondergrond van steekschuim, waardoor de bloemen vanaf het moment van afleveren tot aan de uitvaart water kunnen blijven opnemen. Graftakken of rouwstukken zijn er in verschillende vormen, ovaal, druppel(traan), biedermeier of in strak op lijn gestoken vormen.

Troost boeket / Sympathie boeket

Is een boeket dat naar de nabestaanden, Familie van de overledene wordt gestuurd om troost en steun te bieden in deze voor hun zeer moeilijke periode. De kleur keze is vaak erg persoonlijk, het kan een kleurrijk geheel zijn op juist kleur te brengen in deze donkere dagen, of juist een heel stemmig wit arrangement.

 

 

Wanneer bloemen verzenden niet gepast is

Hoewel het algemeen wordt aanvaard om je verdriet te uiten en je respect via bloemen te tonen, zijn er enkele gevallen waarin het verzenden van bloemen niet geschikt is. Sommige culturen en religies zoals Joodse en islamitische religies ontvangen traditioneel geen bloemen.

Bij het bijwonen van een boeddhistische ceremonie is het belangrijk om te weten dat witte bloemen een traditionele kleurkeuze zijn die rouw vertegenwoordigt, terwijl rood als slechte begrafenisetiquette wordt beschouwd. Voor hindoeïstische begrafenissen zijn bloemen geen traditioneel onderdeel van de religie, omdat rouwenden naar verwachting met lege handen aankomen, zonder bloemen of geschenken.

Als u vragen of opmerkingen heeft over de gepastheid van het verzenden van bloemen, kunt u contact opnemen met het rouwcentrum of een familievriend of familielid die u de juiste begeleiding kan geven.

Welke bloemen kiezen?

Er zijn veel stappen om een ​​begrafenis voor een geliefde te plannen, en een van de meest aangrijpende manieren om een ​​persoonlijke toets aan een dienst of gedenkteken toe te voegen is met bloemen. Naast hun schoonheid dragen veel bloemen hun eigen unieke betekenis of emotie met zich mee. Dit is vooral belangrijk bij het bepalen welke bloemen een rol spelen bij het afscheid nemen van iemand die je dierbaar was. Hieronder staan ​​enkele van de meest gevraagde begrafenisbloemen en de speciale boodschap die ze overbrengen.

AGAPANTHUS
De bijnaam van Agapanthus is ‘bloem der liefde’, van het Griekse ‘agape’ (liefde) en ‘anthos’ (bloem). Voor iemand waar je heel veel van houdt.

ALSTROEMERIA
De Alstroemeria staat symbool voor een langdurige vriendschap. Een mooie keuze bij het samenstellen van een rouwboeket voor een goede vriend of vriendin.

CALLA
De Calla staat voor zuiverheid, sympathie en schoonheid. Ook de vorm van de bloem, met de gestileerde kelken, leent zich goed voor een liggend rouwstuk.

CHRYSANT
Vooral in Azië wordt de witte en gele chrysant veel gebruikt bij afscheid. Deze 'gouden bloem' staat in die landen vol van betekenis. 


CYMBIDIUM
Deze stijlvolle orchidee is in China een speciaal geschenk voor vrienden, want de Cymbidium staat symbool voor een gewaardeerde en gerespecteerde vriendschap.


DAHLIA
De dahlia staat symbool voor weelde, kracht en voor de boodschap ‘voor altijd de jouwe’. Vooral dit laatste is een prachtige boodschap voor een overleden partner.


FREESIA
Naast de dahlia, is de zacht geurende freesia een mooie keuze bij het overlijden van een levenspartner. De bloem staat namelijk symbool voor onvoorwaardelijke liefde.


HORTENSIA
Hortensia, of Hydrangea, staat symbool voor dankbaarheid, gratie en schoonheid. De kleuren van de hortensia symboliseren liefde, harmonie en vrede. Dat maakt dit een mooie bloem voor een rouwboeket.


LELIE
Je verwachtte 'm misschien al in dit rijtje. De lelie staat voor vergankelijkheid en de pure uitstraling van de bloem geeft uitdrukking aan emoties in tijden van verlies en rouw.


LISIANTHUS
De Lisianthus staat voor waardering, dankbaarheid en charisma. Met deze bloem zeg je dankjewel tegen de overledene.


ORCHIDEE
De orchidee staat voor zuivere vriendschap en is, net als de Alstroemeria, een passende bloem als je afscheid moet nemen van een mooie vriendschap.


ROOS
Als er een bloem is die de liefde uitspreekt, dan is het de roos wel. Dat maakt de bloem een liefdevolle bloem voor een rouwboeket, of om los mee te nemen naar een uitvaart.


SOLIDAGO
Deze bloem geeft steun in een moeilijke tijd en is daarom ook een attent gebaar naar de nabestaanden. Je kunt jezelf natuurlijk ook trakteren op een troostend boeket met de Solidago erin.

 

Nu u de betekenis van enkele van de meest populaire rouwbloemen kent, kunt u deze in uw arrangementen opnemen. De traditie van het versieren van de kist met verse bloemen d.m.v. een kistbedekking wordt meestal gekozen door de dichtstbijzijnde familieleden - echtgenoot, kinderen, broers en zussen, ouders, enz. Ze zijn prachtige displays van een of meerdere soorten bloemen en greens die liggen op bovenkant van de kist. Volledige kist bedekkingen zijn geschikt voor gesloten kisten, terwijl halve kistbedekkingen worden gebruikt voor open rouwkisten.