Welke bloemen kies je voor een Uitvaart?

Welke bloem past het beste bij een begrafenis?

Een geliefde verliezen is een van de moeilijkste ervaringen in het leven. Als een vriend of familielid van iemand die rouwt, wil je jouw steentje bijdragen aan het uiten van je condoleances en ervoor zorgen dat ze zich geliefd en gesteund voelen in zo'n trieste tijd. Het verzenden van bloemen is al lang een uiting van sympathie. Een Boeket of bloemstuk heeft het vermogen om te spreken wat je hart voelt en wanneer woorden falen of niet adequaat lijken. Vaak hebben sommige mensen echter vragen over begrafenis of uitvaart bloemen.

  • Welke soorten bloemstukken moet ik verzenden?
  • Zijn er bepaalde religies waar het verzenden van bloemen ongepast is?
  • Waar stuur ik ze naartoe - Uitvaartcentrum, naar de begrafenis of bij iemand thuis?

Op dezelfde wijze, wanneer je als familielid verantwoordelijk bent voor het regelen van de begrafenis (vooral als dit de eerste keer is dat je dit doet), kunnen er vragen bij je opkomen. Op de pagina van Uitvaartbloemen.com bieden wij ondersteuning bij het beantwoorden van enkele van deze vragen en voorzien we je van begeleiding die wellicht nodig is om het prachtige leven van een dierbare met respect en waardigheid te gedenken.

Na het lezen van dit artikel, zul je ontdekken dat enkele van de meest populaire soorten rouwbloemen lelies, chrysanten, orchideeën en anjers zijn en dat Rouw arrangementen in de vorm van Kransen, Rouwstukken, en Kistbedekkingen, het meest voorkomen. Wanneer je een begrafenis voor een geliefd familielid regelt, weet je de betekenis van verschillende bloemen, zodat je uw exacte gevoelens kunt uiten via een rouwarrangement.

Maar ook wanneer je jouw condoleances naar een vriend of collega verzendt, is het laatste wat je wilt doen iets ongepast sturen. Begrafenis bloemen etiquette kan variëren van verschillende culturen en religies. Bij het bijwonen van een boeddhistische begrafenis is bijvoorbeeld het sturen van witte bloemen een geschikt gebaar, terwijl rood moet worden vermeden. Na het lezen van dit artikel kun je een respectvol je diepste medeleven betuigen.

Florist and Flower arranging in Acient Egypt
Bloemen versturen als een manier om je sympathie te uiten is een lange traditie - daterend uit 60.000 voor Christus! Tijdens droevige tijden brengen bloemen de boodschap van hoop en betekenen compassie, liefde en warmte. Bloemen dienen in de moderne tijd een tweeledig doel, namelijk het leven van de overleden persoon eren en troost bieden aan de rouwende familie. Je hebt verschillende keuzes als het gaat om het selecteren van het soort Rouw arrangement dat je ware gevoelens uitdrukt.

Welke soorten rouwarrangement zijn er?

Rouwkransen

Rouwkransen worden weergegeven op een "ezel" en worden meestal weergegeven in de buurt van de kist. Ze laten slechts vanaf één kant zien. Rouwkransen kennen we in een, Ajourstijl de bloemen worden dan in de vorm van de krans rond gestoken, Klassieke stijl wordt de lauwerkrans voorzien van een toef met bloemen. Een rouwkrans wordt naar een uitvaartcentrum, Crematie of uitvaartdienst gestuurd. nooit naar het huis adres van de overledene.

Rouwboeket.

Een Rouwboeket is een gebonden samengesteld boeket bloemen welke in een platte of ronde vorm kunnen worden samengebonden. Wel of niet afgewerkt met een rand van blad of enkele grote bladeren. Geheel naar keuze van de afzender. Deze boeketten worden door het uitvaartcentrum op water gezet en op het moment van de uitvaart "droog" meegenomen.

Grafstuk / Rouwstuk.

Een Grafstuk of een rouwstuk is een arrangement van bloemen op een ondergrond van steekschuim, waardoor de bloemen vanaf het moment van afleveren tot aan de uitvaart water kunnen blijven opnemen. Grafstukken of rouwstukken zijn er in verschillende vormen:

Troost boeket / Sympathie boeket

Een troostboeket of een sympathie boeket Is een boeket dat naar de nabestaanden, Familie van de overledene wordt gestuurd om troost en steun te bieden in deze voor hun zeer moeilijke periode. De kleur keuze is vaak erg persoonlijk, het kan een kleurrijk geheel zijn op juist kleur te brengen in deze donkere dagen, of juist een heel stemmig wit arrangement.

Kistbedekking van bloemen.

Een van bloemen is een bloemrijke arrangement dat speciaal is ontworpen om de kist van de overledene te bedekken tijdens een begrafenis- of uitvaart ceremonie. Dit florale stuk wordt zorgvuldig samengesteld met bloemen en groen om een decoratieve en respectvolle afscheiding te creëren tussen de kist en de omgeving. De kistbedekking is doorgaans een aangepast en persoonlijk bloemstuk, vaak gekozen op basis van de voorkeuren van de overledene of de nabestaanden.

 


Wanneer bloemen verzenden niet gepast is?

Hoewel het algemeen wordt aanvaard om je verdriet te uiten en je respect via bloemen te tonen, zijn er enkele gevallen waarin het verzenden van bloemen niet geschikt is. Sommige culturen en religies zoals Joodse en islamitische religies ontvangen traditioneel geen bloemen.

Bij het bijwonen van een boeddhistische ceremonie is het belangrijk om te weten dat witte bloemen een traditionele kleurkeuze zijn die rouw vertegenwoordigt, terwijl rood als slechte begrafenisetiquette wordt beschouwd. Voor hindoeïstische begrafenissen zijn bloemen geen traditioneel onderdeel van de religie, omdat rouwenden naar verwachting met lege handen aankomen, zonder bloemen of geschenken.

Als u vragen of opmerkingen heeft over de gepastheid van het verzenden van bloemen, kunt u contact opnemen met het rouwcentrum of een familievriend of familielid die u de juiste begeleiding kan geven.


Welke bloemen kiezen?

Er zijn veel stappen om een begrafenis voor een geliefde te plannen, en een van de meest aangrijpende manieren om een persoonlijke toets aan een dienst of gedenkteken toe te voegen is met bloemen. Naast hun schoonheid dragen veel bloemen hun eigen unieke betekenis of emotie met zich mee. Dit is vooral belangrijk bij het bepalen welke bloemen een rol spelen bij het afscheid nemen van iemand die je dierbaar was. Hieronder staan enkele van de meest gevraagde begrafenisbloemen en de speciale boodschap die ze overbrengen.


AGAPANTHUS

De bijnaam van Agapanthus is ‘bloem der liefde’, van het Griekse ‘agape’ (liefde) en ‘anthos’ (bloem). Voor iemand waar je heel veel van houdt.

ALSTROEMERIA

De Alstroemeria staat symbool voor een langdurige vriendschap. Een mooie keuze bij het samenstellen van een rouwboeket voor een goede vriend of vriendin.

CALLA

De Calla staat voor zuiverheid, sympathie en schoonheid. Ook de vorm van de bloem, met de gestileerde kelken, leent zich goed voor een liggend rouwstuk.

CHRYSANT

Vooral in Azië wordt de witte en gele chrysant veel gebruikt bij afscheid. Deze 'gouden bloem' staat in die landen vol van betekenis. 

CYMBIDIUM

Deze stijlvolle orchidee is in China een speciaal geschenk voor vrienden, want de Cymbidium staat symbool voor een gewaardeerde en gerespecteerde vriendschap.

DAHLIA

De dahlia staat symbool voor weelde, kracht en voor de boodschap ‘voor altijd de jouwe’. Vooral dit laatste is een prachtige boodschap voor een overleden partner.

FREESIA

Naast de dahlia, is de zacht geurende freesia een mooie keuze bij het overlijden van een levenspartner. De bloem staat namelijk symbool voor onvoorwaardelijke liefde.

HORTENSIA

Hortensia, of Hydrangea, staat symbool voor dankbaarheid, gratie en schoonheid. De kleuren van de hortensia symboliseren liefde, harmonie en vrede. Dat maakt dit een mooie bloem voor een rouwboeket.

LELIE

Je verwachtte 'm misschien al in dit rijtje. De lelie staat voor vergankelijkheid en de pure uitstraling van de bloem geeft uitdrukking aan emoties in tijden van verlies en rouw.

LISIANTHUS

De Lisianthus staat voor waardering, dankbaarheid en charisma. Met deze bloem zeg je dankjewel tegen de overledene.

ORCHIDEE

De orchidee staat voor zuivere vriendschap en is, net als de Alstroemeria, een passende bloem als je afscheid moet nemen van een mooie vriendschap.

ROOS

Als er een bloem is die de liefde uitspreekt, dan is het de roos wel. Dat maakt de bloem een liefdevolle bloem voor een rouwboeket, of om los mee te nemen naar een uitvaart.

SOLIDAGO

Deze bloem geeft steun in een moeilijke tijd en is daarom ook een attent gebaar naar de nabestaanden. Je kunt jezelf natuurlijk ook trakteren op een troostend boeket met de Solidago erin.