Rouwbloemen en karakter

Afscheid nemen. Wat de omstandigheden ook zijn, het is zwaar en vaak niet te bevatten. Hoe zeg je iemand voorgoed gedag, terwijl je dat helemaal niet wilt? De uitvaart bloemist helpt bij de keuze voor een passend rouw bloemstuk.

Bescheiden rouwbloemwerk

Je trad niet erg graag op de voorgrond. Voor jou absoluut geen gedoe. Je was iemand die met hele kleine dingen snel tevreden was en er in stilte van genoot. Een mooi en vooral ingetogen mens.


Kleurrijk rouwbloemwerk

Het kon voor jou niet kleurrijk genoeg zijn. Zo leefde je je hele leven. Vol uitbundigheid  en vol met vreugde. Je was een echte levensgenieter die veel kleur bracht in alles wat je tegenkwam.


Natuurlijk rouwbloemwerk

Je hield oneindig van de natuur. In al haar pracht en praal. Buiten, daar wilde je het liefst zijn. Daar voelde je je het meest op je gemak. Dat iw waarom je buiten ook vaak naar binnen haalde met bloemen en planten. Een echt natuurmens pur sang.


Romantisch rouw bloemwerk

Je omringde jezelf met liefde, gezelligheid. Klassieke stijlen hadden jou voorkeur. Een romantisch type, iemand vol liefde en aandacht.


Jeugdig rouwbloemwerk

Je was jong. In leeftijd of in geest. Die jeugdigheid tekende je leven en bepaalde wie je was. Voor altijd jong.


Sympathieboeket

Tijdens een trieste periode is het sturen van condoleance bloemen aan de nabestaanden, ook wel sympathie boeket of troost boeket genoemd, een vriendelijke manier om hen te laten weten dat je gedachten bij hen zijn.


Bindvormen rouwbloemen

Rouwbloemen deze zijn verkrijgbaar in verschillende bindvormen zoals: Rouwboeket, biedermeier, rouwkrans of kistbedekking. Hier vind je de uitleg over de mogelijkheden hiervan.


Rouwbloemen bestellen, hoe gaat dat?

Niet alles uit het assortiment van onze rouwbloemen staat afgebeeld in het totale productoverzicht. Ons Rouwwerk is onderverdeeld op basis van vijf karakters: Bescheiden, Kleurrijk, Romantisch, Natuurlijk en Jeugdig.

Rouw bloemwerk stijlen

De karakters zijn onderverdeeld in stijlen. Zo heeft het karakter Bescheiden de volgende stijlen: Vaarwel, Stilte, Afscheid, Dankbaar en Herinnering. Van de desbetreffende stijlen worden er in het productoverzicht 2 á 3 bindvormen getoond.

Rouw bloemwerk bindvormen

Bindvorm is de manier waarop het rouwboeket of rouw bloemwerk is gebonden:

  • Rouwboeket
  • Rouwboeket in vaas
  • Biedermeier
  • Ovaal
  • Druppel
  • Halve- of hele kistbedekking
  • Rouwkrans, kruis of hartvormig rouwstuk